Πρόληψη του εγκλήματος στο σπίτι και στο χώρο εργασίας

2022-11-04

Πρόληψη του εγκλήματος στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας

Η πρόληψη του εγκλήματος ορίζεται ως «η πρόβλεψη, η αναγνώριση και η αξιολόγηση ενός εγκληματικού κινδύνου και η έναρξη δράσης για την άρση ή τη μείωσή του». Το πρώτο βήμα στην πρόληψη του εγκλήματος είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι για να αποτρέψουμε το έγκλημα ή να γίνουμε θύμα εγκλήματος πρέπει να αποδεχτούμε ότι η πρόληψη του εγκλήματος είναι κοινή ευθύνη.

Τρία στοιχεία πρέπει να υπάρχουν για να συμβεί ένα έγκλημα: επιθυμία, ικανότητα και ευκαιρία. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως το τρίγωνο του εγκλήματος. Ένα άτομο μπορεί να «θέλει» να διαπράξει ένα έγκλημα και να έχει την «ικανότητα» να διαπράξει ένα έγκλημα, αλλά αν του αρνηθούμε την «ευκαιρία», τότε κανένα έγκλημα δεν μπορεί να διαπραχθεί.

 Ιστορικά, ο πρωταρχικός στόχος της πρόληψης του εγκλήματος ήταν η σύλληψη εγκληματιών. Αν και αυτός ο στόχος εξακολουθεί να είναι σημαντικός, ο στόχος της πρόληψης του εγκλήματος και επίσης της μείωσης του κόστους του εγκλήματος έχει αποκτήσει σημαντική σημασία. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα άτομα να αποτρέψουν το έγκλημα βοηθώντας τα να λάβουν αποφάσεις στην καθημερινή τους ζωή για να μειώσουν την πιθανότητα να συμβεί έγκλημα(M.C.C).

Η πρόληψη του εγκλήματος απαιτεί από κάθε άτομο να είναι υπεύθυνο για τη δική του ασφάλεια και να κάνει σοφές επιλογές.«Οι άνθρωποι πέφτουν θύματα ή στοχοποιούνται να γίνουν θύματα κάθε μέρα».Για να αποφύγετε να γίνετε θύμα, πρέπει να αναλάβετε τη δική σας ασφάλεια. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις, αλλά ο ενεργός συντονισμός των σκέψεων και των ενεργειών σας προς την πρόληψη του εγκλήματος και την αυτοάμυνα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πιθανοτήτων να γίνετε θύμα.(wd.c,Λ.Τζόρνταν)

Οι πολίτες μπορούν προστατεύουν τους εαυτούς τους και την περιουσία τους χρησιμοποιώντας πρακτικές πρόληψης του εγκλήματος με κοινή λογική.Όπως γείτονες που γνωρίζονται, μπορούν να προσέχουν ο ένας τον άλλον και να ενεργούν ή αναφέρουν ύποπτες δραστηριότητες στην αστυνομία.

Ας μην ξεχνάμε ότι " Η αστυνομία είναι ο Σύμμαχος του Πολίτη ".

Για να έχουμε επιθυμητά αποτελέσματα για:✓Ασφαλή κατοικία ✓Αποτροπή ληστειών✓Ασφαλή επιχειρηματική εγγύηση

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

•Έχετε τα κλειδιά σας έτοιμα πριν φτάσετε στην πόρτα. Κοιτάξτε πίσω πριν μπείτε στο κτίριο ή το σπίτι σας. Εάν ζείτε σε διαμέρισμα, κλείστε την πόρτα του λόμπι πίσω σας, ειδικά αν πλησιάζει κάποιος άγνωστος. Μην κρατάτε την πόρτα ανοιχτή για αγνώστους. Κάντε όλους τους επισκέπτες και τους διανομείς να χρησιμοποιήσουν το κουδούνι της πόρτας.•Όταν τοποθετείτε το όνομά σας στα γραμματοκιβώτια ή στο κουδούνι σας, χρησιμοποιήστε μόνο το επώνυμο.•Όταν ηχογραφείτε ένα εξερχόμενο μήνυμα στον τηλεφωνητή σας, αποφύγετε να αφήσετε το όνομά σας, τον αριθμό τηλεφώνου σας ή ένα μήνυμα που υποδεικνύει ότι δεν είστε στο σπίτι. Ένα καλό μήνυμα είναι, "Δεν μπορούμε να απαντήσουμε στο τηλέφωνο. Αφήστε ένα μήνυμα." Πες το με σιγουριά.*•Κόψτε ή καθαρίστε θάμνους, φράκτες, δέντρα και άλλη βλάστηση που μπορεί να κρύψει τους εγκληματίες. •Εγκαταστήστε φώτα βεράντας, αυλής και ανιχνευτή κίνησης για να συμπληρώσετε τα φώτα του δρόμου.•Βεβαιωθείτε ότι οι φράχτες προστασίας της ιδιωτικής ζωής δεν παρέχουν απόκρυψη στους εγκληματίες. •Μην κρύβετε τιμαλφή σε δημοφιλή μέρη, όπως συρτάρια, ντουλάπες κρεβατοκάμαρας ή καταψύκτες. Αυτά είναι τα πρώτα μέρη που κοιτάζουν οι διαρρήκτες. Χρησιμοποιήστε χρηματοκιβώτια για κοσμήματα και όπλα. Τα αγαπημένα αντικείμενα για κλοπή είναι μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός και παιχνίδια, ασήμι, όπλα και αντικείμενα που πωλούνται εύκολα σε καταστήματα ενεχυροδανειστηρίων, παλαιοπωλεία ή στο δρόμο.•Οι κλέφτες αναζητούν σπίτια που φαίνονται άδεια, οπότε ως αποτρεπτικός παράγοντας αφήνουν ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο στο δρόμο, φεύγουν από ραδιόφωνα ή τηλεοράσεις και ζητούν από τους γείτονες να παρέχουν επιτήρηση. Οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται μεταξύ 10 το πρωί και 3 το μεσημέρι•Οι διαρρήκτες θέλουν να ξοδέψουν όχι περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα για να διαρρήξουν ένα σπίτι, επομένως κάντε την είσοδο πιο χρονοβόρα τοποθετώντας κλειδαριές σε πόρτες και μπάρες και κλειδαριές στα παράθυρα. •Μειώστε τις ανταμοιβές του εγκλήματος σημειώνοντας τιμαλφή με σειριακούς αριθμούς που μπορεί να καταστήσουν πιο δύσκολο το ενέχυρο ή την απόρριψή τους με κάποιο τρόπο.•Κάντε ιδιαίτερη προσπάθεια για να ασφαλίσετε την μπροστινή πόρτα και τα παράθυρα του πρώτου ορόφου γιατί αυτά είναι τα δύο μέρη που είναι πιο πιθανό να εισέλθουν οι κλέφτες: μπροστινή πόρτα 34 τοις εκατό, παράθυρο πρώτου ορόφου 23 τοις εκατό, πίσω πόρτα 22 τοις εκατό, γκαράζ 9 τοις εκατό, υπόγειο 4 τοις εκατό και δεύτερο όροφο 2 τοις εκατό.(Σ.Πάρκς)

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

•Σταθμεύστε σε καλά φωτισμένους χώρους, όπου είναι ορατό το όχημά σας. αποφύγετε τη στάθμευση δίπλα σε φορτηγά ή φορτηγά.•Κρατήστε όλα τα αντικείμενα μακριά από τα μάτια σας, ειδικά τα τιμαλφή. αφαιρέστε ή τοποθετήστε τα CD player/θήκες κ.λπ. στο φορτηγό.•Συντηρείτε το όχημά σας τακτικά για να αποφύγετε βλάβες.•Κρατήστε το όχημά σας πάντα κλειδωμένο.Όταν αφήνετε το αυτοκίνητό σας για σέρβις, αφαιρέστε τα άλλα κλειδιά σας.•Έχετε το κλειδί σας έτοιμο όταν πλησιάζετε το αυτοκίνητό σας. Πριν μπείτε, ελέγξτε μέσα και κάτω από το αυτοκίνητό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν κρύβεται κανείς.

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

•Ενημερώστε τα στοιχεία επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης με την εταιρεία συναγερμού σας και το Αστυνομικό τμήμα .•Αναρτήσετε τους αριθμούς τηλεφώνου της αστυνομίας και έκτακτης ανάγκης σε εμφανές σημείο, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.(αυτοκόλλητα, μαγνήτες κ.λπ.).•Προγραμματίστε τους αριθμούς τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης στο προσωπικό σας κινητό τηλέφωνο.•Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικές πόρτες είναι κλειδωμένες όταν εσείς ή οι υπάλληλοί σας φεύγετε τη νύχτα.•Ανοίξτε τα συρτάρια ταμειακών μηχανών και αφαιρέστε χρήματα από την επιχείρηση εν μία νυκτί. Αφήστε τα άδεια συρτάρια μετρητών ορατά.•Αναφέρετε αμέσως στην αστυνομία οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα ή άτομα. Μην περιμένεις.Λάβετε την καλύτερη δυνατή περιγραφή του υπόπτου ή οποιουδήποτε εμπλεκόμενου οχήματος. Η έγκαιρη αναφορά αυτών των πληροφοριών είναι κρίσιμη.•Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό σύστημα επιτήρησης με δυνατότητα εγγραφής. Αυτό μπορεί επίσης να ωφελήσει την επιχείρησή σας όσον αφορά την ασφάλιση.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Εάν φτάσετε στο σπίτι ή την επιχείρηση/χώρο εργασίας και κάτι σας φαίνεται αμφισβητήσιμο (π.χ. μια σχισμένη οθόνη, σπασμένο παράθυρο, ανοιχτή πόρτα κ.λπ.) ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΜΕΣΑ. 

Καλέστε την αστυνομία από το σπίτι ενός γείτονα ή άλλο τηλέφωνο.Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια του σπιτιού ή της επιχείρησης σας ,καλέστε το 100.

(πηγές:w.c.o,w.nc,py.c.e,w.c.c,wd.c,eu.c.j)

salus-conscientia.gr

04/11/22

© 2022 Το προσωπικό blog
του Κωνσταντίνου Ζουμπιάδη.
Διατηρούνται όλα τα  δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!