Ενεργός σκοπευτής

24/05/2022

Ένας Ενεργός Σκοπευτής

είναι ένα άτομο που ασχολείται ενεργά με τη δολοφονία ή την απόπειρα δολοφονίας ανθρώπων σε μια κατοικημένη περιοχή και πρόσφατα περιστατικά ενεργού σκοπευτή υπογράμμισαν την ανάγκη για συντονισμένη απάντηση από τις αρχές επιβολής του νόμου και άλλους για να σωθούν ζωές.


Οι τάσεις των ατόμων Active Shooter έχουν γίνει πιο περίπλοκες με πολλούς παρακινητικούς παράγοντες. Ομάδες και άτομα εμπνευσμένα από μια σειρά προσωπικών, θρησκευτικών, πολιτικών ή άλλων ιδεολογικών πεποιθήσεων έχουν προωθήσει και χρησιμοποιήσει βία.
Τα ενεργά περιστατικά σκοπευτών είναι συχνά απρόβλεπτα και εξελίσσονται γρήγορα. Εν μέσω του χάους, ο καθένας μπορεί να παίξει έναν αναπόσπαστο ρόλο στον μετριασμό των επιπτώσεων ενός περιστατικού ενεργού σκοπευτή.


Η επιτυχής πρόληψη αυτών των περιστατικών ενεργού σκοπευτή εξαρτάται από ένα ευρύ φάσμα δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που εργάζονται όλοι μαζί. Σαφώς η γνώση - η εκπαίδευση  πως να ενεργήσει κάποιος σε ένα τέτοιο περιστατικό σώζει ζωές . Η θετική νοοτροπία επιφέρει θετικό αντίκτυπο.


💡 Είσαι προετοιμασμένος για μια τέτοια κατάσταση;

Ενεργός σκοπευτής/Active shooter

© 2022 Το προσωπικό blog
του Κωνσταντίνου Ζουμπιάδη.
Διατηρούνται όλα τα  δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!