Ποτό στο δρόμο

22/05/2022 Ποτό στο Δρόμο
Πολλοί από τους ανθρώπους που βγαίνουν στους δρόμους (περπατώντας, οδηγώντας) και πίνουν ,είναι ευάλωτοι οι ίδιοι σε κινδύνους θέτοντας σε κίνδυνο αυτόματα και τους υπόλοιπους(τροχαία ατυχήματα, βίαιες συμπεριφορές, κ.α).
Συμβάντα:
•17χρονη παρασύρθηκε από μηχανή https://www.typosthes.gr/thessaloniki/283094_prin-ligo-parasyrsi-17hronis-apo-mihani-sto-kentro-tis-thessalonikis
•Μεθυσμένοι πιάστηκαν στα χέρια https://www.gazzetta.gr/plus/2095990/methysmenoi-plakothikan-se-mpar-tis-halkidas-gymnos-o-enas-apo-toys-syllifthentes-vid
Μπορεί να χρειάζονται υποστήριξη σε διάφορα μέτωπα όσον αφορά π.χ τον εθισμό, την έλλειψη στέγης και την ψυχική ευημερία.
Ενώ υπάρχουν αδικήματα που μπορεί και αντιμετωπίζει η αστυνομία σχετικά με το ποτό στο δρόμο και τη σχετική αντικοινωνική συμπεριφορά, υπάρχει ένα ευρύτερο κοινωνικό ζήτημα εδώ που δεν θα λυθεί μόνο με λόγια.

🚨Προσοχή :ποτό και οδήγηση δεν συνδυάζεται.

Αλκοόλ και Νέοι


Η πραγματική ανησυχία εδώ είναι η ευαλωτότητα των νέων μας όταν βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ. Μπορεί να τους κάνει να δοκιμάσουν πράγματα που συνήθως δεν θα έκαναν, από την εμπλοκή σε μικροεγκλήματα και εγκληματικές ζημιές ,μέχρι και να τους αφήσουν εκτεθημένους σε απειλές από "ανεπιθύμητη προσοχή"(κλοπές προσωπικών αντικειμένων,επιθέσεις από συμμορίες, βιασμοί,απαγωγές κ.α).Τα περιστατικά συμβαίνουν πιο συχνά όταν οι γονείς νόμιζαν ότι τα παιδιά τους ήταν στον κινηματογράφο ή στο σπίτι ενός φίλου.
Συμβάντα:
•Νεαρή βγήκε για ποτό με συνάδελφό της κι αυτός την παρέσυρε σε ξενοδοχείο και τη βίασεhttps://cityportal.gr/athina-26chroni-katiggeile-synadelfo-tis-gia-viasmo/
•Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ομάδες "ατόμων/ Π"με μαχαίρια https://www.facebook.com/groups/118856074796158/permalink/5811680915513617/
•Απαγωγή 17χρονης https://www.iefimerida.gr/ellada/apagogi-17hroni-kataggellei-apagogi-pakistanoi

✓Η πρώιμη εκπαίδευση και η γονική επιρροή είναι βασικά στοιχεία για να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι μας κατανοούν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η κατάχρηση αλκοόλ.
Θυμηθείτε, αυτό που μπορεί να είναι ακίνδυνη διασκέδαση για κάποιους, μπορεί να μοιάζει για άλλους με αντικοινωνική συμπεριφορά ,για συγκεκριμένους το επόμενο θύμα.
🛡️ Μείνετε σε επαγρύπνηση

Ποτό στο δρόμο?

© 2022 Το προσωπικό blog
του Κωνσταντίνου Ζουμπιάδη.
Διατηρούνται όλα τα  δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!