Βασικές ανάγκες ενός παιδιού

2022-11-19

Οι βασικές ανάγκες ενός παιδιού

 περιλαμβάνουν τη σωματική, συναισθηματική και ψυχική του ευεξίαΌλα τα παιδιά χρειάζονται να ικανοποιηθούν οι βασικές τους ανάγκες για να ευδοκιμήσουν σε όλη την παιδική και ενήλικη ζωή.Όταν ικανοποιούνται οι κοινωνικές, συναισθηματικές και σωματικές ανάγκες ενός παιδιού, του δίνεται μια σίγουρη βάση για να βιώσει μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία και να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του.

Είναι επίσης σημαντικό για τους γονείς να αναγνωρίσουν ότι πολλά από τα προβλήματα συμπεριφοράς ή ζητήματα του παιδιού τους συχνά προέρχονται από τη μη ικανοποίηση των βασικών αναγκών.Όλοι έχουμε βιώσει την κατάρρευση ενός παιδιού που είναι υπερβολικά κουρασμένο ή πεινασμένο. Αλλά τα παιδιά ενεργούν επίσης όταν λείπουν οι συναισθηματικές τους ανάγκες για στοργή, προσοχή και κατανόηση.

Οι περισσότεροι γονείς και ενήλικες γνωρίζουν τι περιλαμβάνουν οι σωματικές ανάγκες του παιδιού τους:

Επαρκές καταφύγιο

Τρώγοντας θρεπτικά και υγιεινά γεύματα σε τακτική βάση

Πίνοντας αρκετό νερό

Καλή οδοντιατρική φροντίδα

Καλή φροντίδα υγείας

Μια καλή εκπαίδευση(Kerry Flatley)«Τα χρόνια έρευνας στην ανάπτυξη των παιδιών έχουν εντοπίσει οκτώ βασικές απαιτήσεις για τα παιδιά να γίνουν ευτυχισμένοι, επιτυχημένοι ενήλικες», λέει η Harley Rotbart, MD , Τα οκτώ πράγματα που χρειάζονται τα παιδιά για να ευδοκιμήσουν

Ασφάλεια

Τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται ασφαλή και υγιή, με τις βασικές ανάγκες επιβίωσής τους να ικανοποιούνται: στέγη, τροφή, ρούχα, ιατρική περίθαλψη και προστασία από βλάβες.

Σταθερότητα

Η σταθερότητα προέρχεται από την οικογένεια και την κοινότητα. Στην ιδανική περίπτωση, μια οικογένεια παραμένει μαζί σε ένα σταθερό νοικοκυριό, αλλά όταν αυτό δεν είναι δυνατό, είναι σημαντικό να διαταράξετε τη ζωή του παιδιού όσο το δυνατόν λιγότερο. Τα παιδιά και οι οικογένειες θα πρέπει να αποτελούν μέρος μεγαλύτερων μονάδων για να τους δίνουν την αίσθηση του ανήκειν, της παράδοσης και της πολιτιστικής συνέχειας.

Συνοχή

Όχι «καλός μπάτσος, κακός μπάτσος». Οι γονείς θα πρέπει να συγχρονίσουν την ανατροφή τους και να βεβαιωθούν ότι οι σημαντικές αξίες παραμένουν συνεπείς.

Συναισθηματική υποστήριξη

Τα λόγια και οι πράξεις των γονιών πρέπει να ενθαρρύνουν την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό, την αυτοεκτίμηση και, τελικά, την ανεξαρτησία των παιδιών.

Αγάπη

Το να λέτε και να δείχνετε ότι αγαπάτε τα παιδιά σας μπορεί να ξεπεράσει σχεδόν όλα τα γονεϊκά «λάθη» που μπορεί να κάνετε. Ακόμα κι όταν τα παιδιά σας έχουν παρακούσει, θυμώσει, απογοητευτεί και επαναστατήσει εναντίον σας, δείξτε τους ότι τα αγαπάτε και ότι θα τα αγαπάτε πάντα.

Εκπαίδευση

Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για το μέλλον τους. Αυτό περιλαμβάνει το σχολείο, φυσικά, αλλά περιλαμβάνει επίσης τα ανεκτίμητα μαθήματα ζωής που παρέχετε κατά τη διάρκεια του χρόνου που περνάτε μαζί.

Θετικά πρότυπα

Οι γονείς είναι τα πρώτα και πιο σημαντικά πρότυπα των παιδιών τους. Ενσταλάξτε τις αξίες σας και διδάξτε στα παιδιά την ενσυναίσθηση όντας το είδος του ανθρώπου που θέλετε να γίνουν.

Δομή

Κανόνες, όρια και όρια: Χωρίς αυτούς, τα παιδιά αναγκάζονται να γίνουν ενήλικες πριν να είναι έτοιμα και χάνουν το σεβασμό για εσάς και τους άλλους ενήλικες.Η «θαυματουργή λύση»: τα παιδιά χρειάζονται χρόνο

Ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας από όλους είναι ο χρόνος. Χωρίς αρκετό χρόνο για να περάσετε με τα παιδιά και να είστε γονείς, «Χάνετε τα υπέροχα προνόμια της ανατροφής των παιδιών», λέει ο Δρ Rotbart. «Και τα παιδιά χάνουν κάποιες από τις ανάγκες τους».(πηγές:selfsufficientkids.com,childrenscolorado.org,)

salus-conscientia.gr

Το μέλλον των παιδιών είναι εξαιρετικής σημασίας .Το μέλλον του κόσμου είναι τα παιδιά!Η πρόληψη κορωνίδα της καθημερινότητας

Η θετική νοοτροπία είναι το παν

 19/11/22

© 2022 Το προσωπικό blog
του Κωνσταντίνου Ζουμπιάδη.
Διατηρούνται όλα τα  δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!