Σταματήστε τον εκφοβισμό/Bullying

2022-09-12

Για πολλά παιδιά, το άγχος μιας νέας σχολικής χρονιάς δεν είναι νευρικός ενθουσιασμός αλλά σοβαρή ανησυχία για ενδεχόμενο εκφοβισμό.
Ζούμε σε μια κοινωνία όπου ο εκφοβισμός είναι διαδεδομένος ακόμη και στο σπίτι.
Βοηθώντας το παιδί σας να αναγνωρίσει τι είναι ο εκφοβισμός, ενημερώνοντάς το για τις καλύτερες ενέργειες που πρέπει να κάνει όταν αντιμετωπίζει έναν εκφοβισμό ή βλέπει τη συμπεριφορά του και ενεργώντας ως πρότυπο μπορεί να μετριάσει τον αντίκτυπο του εκφοβισμού.
Πώς μοιάζει ο εκφοβισμός;
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι εκφοβισμού. Σωματικό, λεκτικό, ψυχολογικό, διαδικτυακό εκφοβισμό, sexting, σεξουαλικό ή/και στόχευση άλλων με βάση τη θρησκεία, την εθνικότητα, τη φυλή ή/και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.
Ο εκφοβισμός ΔΕΝ είναι τα περιστασιακά πειράγματα ή τα ονοματεπώνυμα, οι νταήδες επιδίδονται σε συχνές, συνεχείς επιθέσεις με στόχο τον έλεγχο, τον ταπείνωση και την πληγή των άλλων . Οποιοδήποτε παιδί μπορεί να εκφοβιστεί, και πολλά παιδιά που έχουν πέσει θύματα από άλλους, γίνονται εκφοβιστές με τη σειρά τους.
Μελέτη : 81 τοις εκατό των μαθητών πιστεύει ότι οι συνομήλικοι έχουν παρενοχληθεί, εκφοβιστεί .
• Τι μπορώ να κάνω για να στείλω το σωστό μήνυμα στα παιδιά μου;
Γίνε πρότυπο!
Να έχετε υπόψη σας πώς συμπεριφέρεστε προς τους άλλους, συμπεριλαμβανομένων των συνομηλίκων, των άλλων γονέων, των συναδέλφων, των μελών της οικογένειας και των συζύγων. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις συμπεριφορές των γύρω τους.
Μην ανέχεστε τον εκφοβισμό στην οικογένειά σας . Διδάξτε στα αδέρφια θετικούς τρόπους για να διαχειρίζονται δύσκολα συναισθήματα, ώστε να μην επιτίθενται ο ένας στον άλλον.
Μην ελαχιστοποιείτε τον εκφοβισμό. Εάν το παιδί σας αναφέρει ένα περιστατικό εκφοβισμού, μην το παραμερίζετε, είτε είναι το θύμα, είτε ο παρευρισκόμενος είτε ο νταής. Διδάξτε στα παιδιά πώς ο εκφοβισμός επηρεάζει τα συναισθήματα και την αυτοεκτίμηση των θυμάτων.
Να είστε κατά του νταή. Μάθετε στα παιδιά σας να αποθαρρύνουν τον νταή.

Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας σε ασφαλείς μεθόδους υποστήριξης του θύματος χωρίς να εμπλέκετε τον νταή. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να προσεγγίσει τα θύματα και βάλτε τους άλλους να κάνουν το ίδιο.
Ως γονέας, κατανοήστε τι απαιτείται να κάνει το σχολείο του παιδιού σας σε καταστάσεις εκφοβισμού και υποστηρίξτε το παιδί σας.
Το παιδί σας δικαιούται να πηγαίνει σχολείο σε ένα περιβάλλον όπου αισθάνεται ασφαλές, απαλλαγμένο από τον εκφοβισμό από άλλα παιδιά.Οι δάσκαλοι του σχολείου που κάνουν λειτούργημα είναι επιφορτισμένοι με την παροχή ενός ασφαλούς μαθησιακού περιβάλλοντος , συνεργαστείτε!

Καλή σχολική χρονιά χωρίς εκφοβισμό
Κάντε κοινοποίηση για ευαισθητοποίηση
🌐🛡️

© 2022 Το προσωπικό blog
του Κωνσταντίνου Ζουμπιάδη.
Διατηρούνται όλα τα  δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!