Πρώτος Ανταποκριτής      First Responder

2022-12-12

Ο Πρώτος Ανταποκριτής - First Responder

 Eίναι ένα ειδικά εκπαιδευμένο άτομο , από τα πρώτα που φτάνουν στη σκηνή για να παρέχουν βοήθεια ή να επιλύσουν επικίνδυνες καταστάσεις όπως ατύχημα, καταστροφή, ιατρική έκτακτη ανάγκη, πυρκαγιά σε κτίριο, έγκλημα ή μια τρομοκρατική επίθεση.

Ιστορικά, οι Πρώτοι Ανταποκριτές περιλαμβάνουν Παραϊατρικούς, Αστυνομικούς, Ειδικούς Αστυφύλακες, Πυροσβέστες και Διασώστες.

  • Οι Πρώτοι Ανταποκριτές επιλέγουν να είναι εκεί στη χειρότερη μέρα κάποιου άλλου και να κάνουν ό, τι μπορούν για να το κάνουν λίγο καλύτερο και ευκολότερο για αυτούς. 

 Καθημερινά εργάζονται για να κάνουν τις κοινότητές μας ισχυρότερες και ασφαλέστερες. Κάνουν τόσα πολλά για να μας προστατεύσουν με ανδρεία, υπομονή, καλοσύνη, προσαρμοστικότητα, ανιδιοτέλεια. Έτσι αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις καθημερινά. Είτε πρόκειται για την έκθεση σε επικίνδυνες καταστάσεις είτε απλά για το άγχος της δουλειάς τους, πρέπει να τους υποστηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

 Οι Πρώτοι Ανταποκριτές  πρέπει να διαθέτουν τις ηγετικές δεξιότητες για να παρακινήσουν την ομάδα τους, να λάβουν έξυπνες αποφάσεις διαχείρισης και να κάνουν τη δουλειά τους πιο αποτελεσματική.  Η ανάπτυξη δυνατοτήτων σχεδιασμού έργων επιτρέπει στους πρώτους ανταποκριτές να μετακινηθούν σε ρόλους διαχείρισης. Οι δεξιότητες επιτρέπουν στους πρώτους ανταποκριτές να αναπτύξουν σχέδια ασφαλείας πριν από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να τα εκτελούν πιο αποτελεσματικά όταν συμβαίνουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, γεγονός που προστατεύει καλύτερα την κοινότητα και τους συναδέλφους τους πρώτους ανταποκριτές.

''Το πάθος δεν είναι δεξιότητα ή κάτι που μπορείς να διδαχθείς''

Οι Πρώτοι Ανταποκριτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Βλέπουν πράγματα και βιώνουν άγχος και τραύμα που οι περισσότεροι από εμάς δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Ως αποτέλεσμα, οι ήρωές μας είναι πιο επιρρεπείς σε θέματα άγχους και ψυχικής υγείας όπως άγχος και κατάθλιψη. 

Ευχαριστούμε τους Πρώτους Ανταποκριτές για τους Ανθρώπους που υπηρετούν και προστατεύουν

(πηγές:nuvisionfed,firstresponder.f,C.Institute of Mental Health,carsey.unh)

salus-conscientia.gr

Hellenic First Responder

12/12/22

 

© 2022 Το προσωπικό blog
του Κωνσταντίνου Ζουμπιάδη.
Διατηρούνται όλα τα  δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!