Πρόληψη & τρομοκρατία

2022-11-07

Ευαισθητοποίηση του κοινού 

για τα σημάδια της τρομοκρατίας και του εγκλήματος που σχετίζεται με την τρομοκρατία και πώς να αναφέρει μια ύποπτη δραστηριότητα στις αρμόδιες αρχές, στην Αστυνομία- Επιβολή του Νόμου .Στη διατήρηση της ασφάλειας των κοινοτήτων μας παίζουμε όλοι σημαντικό ρόλο.

Η προσοχή μας αποσπάται κατά τη διάρκεια των καθημερινών μας υποχρεώσεων ,η ρουτίνα δηλαδή όπως πηγαίνοντας στη δουλειά, στο σχολείο ,σε ένα εμπορικό κέντρο.Η απειλή της τρομοκρατίας είναι πραγματική, αλλά με λίγη γνώση μπορείτε να αυξήσετε την ασφάλειά σας και να βοηθήσετε στην προστασία σας από μια τρομοκρατική επίθεση.Η Πρόληψη της Τρομοκρατίας αποτρέπει αποτελεσματικά την τρομοκρατία με τρόπους που διαφυλάσσουν την ελευθερία και την ευημερία μας.

Τα τρομοκρατικά αδικήματα είναι εγκλήματα που εκτελούνται με σκοπό να προκαλέσουν τρόμο.Το θεματολόγιο της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας εγκρίθηκε το 2020.Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο TE-SAT, στην ΕΕ το 2017:68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 844 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα τρομοκρατικών επιθέσεων.Υπήρξαν 205 αποτυχημένες, αποτυχημένες ή ολοκληρωμένες τρομοκρατικές επιθέσεις σε εννέα κράτη μέλη.Εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν στο 30% των επιθέσεων.975 άτομα συνελήφθησαν για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.Τα δικαστήρια εξέδωσαν 569 ετυμηγορίες σε 565 άτομα που δικάστηκαν με κατηγορίες για τρομοκρατία.Το ECTC υποστήριξε 439 αντιτρομοκρατικές έρευνες.(europol)Τι είναι τρομοκρατία Είναι η υπολογισμένη χρήση βίας για τη δημιουργία ενός γενικού κλίματος φόβου σε έναν πληθυσμό και ως εκ τούτου για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου πολιτικού στόχου.

Η τρομοκρατία περιλαμβάνει τη χρήση ή την απειλή βίας και επιδιώκει να δημιουργήσει φόβο, όχι μόνο στα άμεσα θύματα αλλά σε ένα ευρύ κοινό. Ο στόχος της τρομοκρατίας γενικά είναι να καταστρέψει το αίσθημα ασφάλειας του κοινού στα μέρη που τους είναι πιο οικεία.Προκειμένου να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τη δημοσιότητα που είναι απαραίτητη για τη δημιουργία εκτεταμένου φόβου, οι τρομοκράτες συμμετέχουν σε όλο και πιο δραματικές, βίαιες και υψηλού προφίλ επιθέσεις. Αυτές περιλαμβάνουν μαζικούς πυροβολισμούς, αεροπειρατίες , ομηρίες , απαγωγές, βομβιστικές επιθέσεις αυτοκινήτων και συχνά, βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

 Αν και είναι φαινομενικά τυχαία, τα θύματα και οι τοποθεσίες των τρομοκρατικών επιθέσεων συχνά επιλέγονται προσεκτικά για την αξία του Σοκ που θα επιφέρουν. Σχολεία, εμπορικά κέντρα, σταθμοί λεωφορείων και τρένων, καθώς και εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα έχουν γίνει στόχος τόσο επειδή προσελκύουν μεγάλο πλήθος ,όσο και επειδή είναι μέρη με τα οποία τα μέλη του άμαχου πληθυσμού είναι εξοικειωμένα και στα οποία αισθάνονται άνετα.

Οι δράσεις της τρομοκρατίας περιλαμβάνουν •σοβαρή βία κατά ενός ατόμου•σοβαρές ζημιές σε περιουσίαθέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ενός ατόμου (εκτός από εκείνη του ατόμου που διαπράττει την πράξη)•δημιουργία σοβαρού κινδύνου για την υγεία ή την ασφάλεια του κοινού ή τμήματος του κοινού καιδράση που αποσκοπεί στη σοβαρή παρέμβαση ή τη σοβαρή διακοπή ενός ηλεκτρονικού συστήματος.

Η χρήση ή η απειλή δράσης, όπως ορίζεται παραπάνω, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση πυροβόλων όπλων ή εκρηκτικών είναι τρομοκρατία, ανεξάρτητα από το εάν η ενέργεια έχει σκοπό να επηρεάσει την κυβέρνηση ή έναν διεθνή κυβερνητικό οργανισμό ή να εκφοβίσει το κοινό ή ένα τμήμα του δημόσιο.

Μάθετε παρακάτω πώς να παραμένετε ασφαλείς όταν βρίσκεστε έξω και πώς να αναφέρετε οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά που θα μπορούσε να σχετίζεται με την τρομοκρατία.Πώς οι πολίτες μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους;-Με το να αναφέρουν μια ύποπτη δραστηριότητα άμεσα .Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να προστατεύονται τόσο διαδικτυακά όσο και αυτοπροσώπως και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα συναντούν. 

Οι απλούστεροι τρόποι για να το πετύχετε αυτό είναι:•Παραμείνετε ενήμεροι για το περιβάλλον σας.•Αποφύγετε την υπερβολική κοινή χρήση προσωπικών πληροφοριών.• Ανέφερε άμεσα αν δεις κάτι. Η νησιωτική φύση των σημερινών βίαιων εξτρεμιστών καθιστά δύσκολο για τις αρχές επιβολής του νόμου να τους αναγνωρίσουν και να τους διαταράξουν πριν από μια επίθεση. Πολλές φορές, η οικογένεια ή οι φίλοι ενός ατόμου μπορεί να είναι οι πρώτοι που θα παρατηρήσουν μια ανησυχητική αλλαγή στη συμπεριφορά που μπορεί να υποδηλώνει ότι ένα άτομο κινητοποιείται για βία.

Όπως εξελίσσεται καθημερινά η μέρα σας αν δείτε , αντιληφθείτε κάτι που δεν σας φαίνεται σωστό, Ανέφερε το άμεσα .Καλέστε τις Αρχές.Χρήσιμα τηλέφωνα:100 (Άμεση Δράση)10414 ή 1014(Αντιτρομοκρατική)(πηγές:dhs.g,mt.p.uk,ec.europe.eu.policies,europol.e,brtnca.c,cps.g.uk,fbi.g,Ε.Α)

salus-conscientia.gr

07/11/22

© 2022 Το προσωπικό blog
του Κωνσταντίνου Ζουμπιάδη.
Διατηρούνται όλα τα  δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!