Πρόληψη ατυχήματος 

2022-11-12

Πρόληψη και ασφαλή οδήγηση με ηλεκτρικό πτυσσόμενο πατίνι 

Δώστε προσοχή σε όλες τις παρακάτω πληροφορίες 

Πολλές οι συναρπαστικές καινοτομίες στο τμήμα του υλικού για οδήγηση εδώ και πολύ καιρό. Αυτο-ισορροπώντας, με κομψά σχέδια και γρήγορες ταχύτητες, είναι σχεδόν πολύ διασκεδαστικά.Αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνα αν δεν τα χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια.

 Όπως όλες οι μορφές μεταφοράς, τα ηλεκτρικά πτυσσόμενα πατίνια έχουν τους δικούς τους κινδύνους. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα για περπάτημα ή ποδήλατο και πρέπει να γνωρίζετε τους οδικούς κανόνες πριν βγείτε στους δρόμους.Τα ηλεκτρικά ποδήλατα αυξάνονται σε δημοτικότητα.

Φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές στις πόλεις παγκόσμια. Τα ποδήλατα, οι σανίδες skate και τα ηλεκτρικά πατίνια σίγουρα συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των προβλημάτων στάθμευσης.Αλλά αυτά τα ταχέως αναπτυσσόμενα μηχανήματα κινητικότητας αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πεζών, των μικρών παιδιών και εκείνων που οδηγούν αυτές τις τροχοφόρες πλατφόρμες,αν δεν τα χρησιμοποιούν ορθά.

Βλέπουμε καθημερινά ηλεκτροκίνητα π.χ ποδήλατα που πηγαίνουν με λάθος κατευθύνσεις στους δρόμους, μπαίνουν και βγαίνουν από την κυκλοφορία, αγνοούν τα σήματα κυκλοφορίας, μερικές φορές ανεβαίνουν σε πεζοδρόμια.Το ηλεκτρονικό πτυσσόμενο πατίνι,όπως ίσως γνωρίζετε, έχει αρκετούς κινδύνους.Η κατηγορία των "δυνατών" ηλεκτρικών πατινιών, αναπτύσσουν ταχύτητες άνω των 25 Km/h με ευθύνη του χρήστη τους, ουσιαστικά.

Όλα τα ηλεκτρικά πατίνια που πωλούνται στην αγορά θα πρέπει να έχουν την ταχύτητά τους ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 25 Km/h.

(Διαβάστε προσεκτικά:Άρθρο 15Ορισμοί - Τροποποίηση του άρθρου 2 του Κ.Ο.Κ.Άρθρο 16Όρια ταχύτητας των Ε.Π.Η.Ο. - Τροποποίηση του άρθρου 20 του Κ.Ο.Κ.Άρθρο 17Άρθρο 18Ειδικοί κανόνες για τους οδηγούς Ε.Π.Η.Ο. - Τροποποίηση του άρθρου 40 του Κ.Ο.Κ.Άρθρο 19Τροχοπέδηση Ε.Π.Η.Ο. - Τροποποίηση του άρθρου 59 του Κ.Ο.Κ.Το άρθρο 59 του ν. 2696/1999 (Α΄ 57) αντικαθίσταται ως εξής:«Άρθρο 59Τροχοπέδηση ποδηλάτων και Ε.Π.Η.Ο.Άρθρο 20Φώτα Ε.Π.Η.Ο. - Τροποποίηση του άρθρου 76 του Κ.Ο.Κ.Άρθρο 21Μηχανισμοί, εξαρτήματα και συσκευές Ε.Π.Η.Ο. - Τροποποίηση του άρθρου 81 του Κ.Ο.Κ.Άρθρο 22Ειδικές διατάξεις για τα Ε.Π.Η.Ο. - Τροποποίηση του άρθρου 82 του Κ.Ο.Κ.Στάση και στάθμευση των Ε.Π.Η.Ο. - Τροποποίηση του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ.Άρθρο 100 του Κ.Ο.Κ.Άρθρο 25Επιβολή διοικητικών μέτρων - Τροποποίηση του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ.ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΦΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (Ε.Π.Η.Ο.)Άρθρο 26Άρθρο 31Μεταβατικές διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄)

ΕΙΔΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ που αναφέρονται είναι:

•Τραύματα στο κεφάλι•Μώλωπες, κοψίματα και εξάνθημα στο δρόμο•Κατάγματα, σπάσιμο των οστών•Εξάρθρημα της άρθρωσης κ.α

Εάν πρόκειται να επιταχύνετε χωρίς καμία προστασία ή πρακτική, μπορεί να γίνει επικίνδυνο

1. Φορέσετε Προστατευτικό Εξοπλισμό

Φορώντας Κράνος

 Ο πιο θανατηφόρος τραυματισμός είναι στο κεφάλι.

Επενδύσεις

 Ένα άλλο προστατευτικό στρώμα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας κατά μήκος ενός κράνους είναι η επένδυση του αγκώνα, του γονάτου και του καρπού.

2. Τοποθέτηση Φώτων Στο Ηλεκτρικό Σας

3. Φορώντας Neon Jackets

4. Αποφύγετε Τις Δύσκολες Καιρικές Συνθήκες

Η βροχή δημιουργεί ολισθηρότητα,οδήγηση στο χιόνι και όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι είναι επίσης ένα μεγάλο όχι.

5. Τηρείτε Τους Κανόνες Και Τους Κανονισμούς οδικής κυκλοφορίας Για παράδειγμα, η υποχρέωση υπόδειξης με το χέρι του αναβάτη, της πρόθεσής του να στρίψει, αν το πατίνι δεν έχει φλας. Κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο, ως γνωστόν,

6. Επιλέξτε Μια Τοποθεσία Για ΟδήγησηΕιδικά οι αρχάριοι

7. Ασκηθείτε Συχνά

8. Γνωρίστε Το Όριό Σας

Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν λόγω ανθρώπινου λάθους και φταίει ο αναβάτης. Το να γνωρίζετε το επίπεδό σας είναι εξίσου σημαντικό με το να περπατάτε πριν τρέξετε.

9. Χρήση Του Συστήματος φρένων Αυτό είναι γνωστό ως δυναμικό φρενάρισμα και είναι διαθέσιμο σε εσάς από το τηλεχειριστήριό σας.Ένα άλλο σύστημα είναι γνωστό ως αναγεννητική πέδηση. Ο σκοπός της χρήσης αυτών των συστημάτων είναι να μειώσετε την ταχύτητά σας όποτε θέλετε.(στάση σώματος,Ρυθμός ταχύτητας)

Πάρτε Τη Σωστή Στάση

Να Είστε Ομαλή Και Συνεπής Με Το Γκάζι

•Οδηγήσεται αργά:Μάθετε πώς χειρίζεται, στρίβει και φρενάρει. Μάθετε πού είναι τα σημεία έλξης του και πώς στρίβει.•Εάν δεν έχετε εμπειρία:Δοκιμάστε πρώτα την Επιτάχυνση Και Φρένο Για Αυτοπεποίθηση Οδήγησης

•Κοίτα Πού Θέλεις Να Πας

Η εξάσκηση και η περισσότερη εξάσκηση θα σας επιτρέψουν να το αξιοποιήσετε στο έπακροΠολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα κράνη μειώνουν τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι έως και 70%! 

Χρησιμοποιήστε εξοπλισμό ασφαλείας για να μαλακώσετε τα γόνατα, τους ώμους και τους αγκώνες σας. Θα αποτρέψετε το οδικό εξάνθημα και την εξάρθρωση των αρθρώσεων.

Πριν ξεκινήσετε την οδήγηση

Κάντε έναν έλεγχο πριν από την πτήση του σκούτερ σας πριν ανεβείτεΤην πρώτη φορά και κάθε φορά που οδηγείτε, κάντε έναν έλεγχο πριν από την πτήση για να βεβαιωθείτε ότι το σκούτερ σας είναι έτοιμο.1. Τα ελαστικά είναι σε καλή κατάσταση και φουσκωμένα στη σωστή πίεση;2. Πτυσσόμενοι μηχανισμοί κλειδωμένοι στη θέση τους3. Φρένα σωστά ρυθμισμένα4.Το σκούτερ φαίνεται και ακούγεται καλό (χωρίς περίεργους θορύβους, εμφανείς ζημιές, οτιδήποτε αλλαγμένο ή ασυνήθιστο)5. Η μπαταρία είναι αρκετά φορτισμένη για το ταξίδι σας6. Τσάντα ταχυτήτων για μεγαλύτερες διαδρομές (λάστιχο, αντλία, πολυεργαλείο)7. Κινητό τηλέφωνο για έκτακτες ανάγκες

Πολλοί άνθρωποι δεν φορούν κράνη που προκαλούν τραυματισμούς στο κεφάλι σε ηλεκτρικό skateboard ή άλλα αθλήματα. Οι τραυματισμοί στο κεφάλι είναι πολύ επικίνδυνοι και προκαλούν θάνατο, εγκεφαλική βλάβη και παράλυση.Λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε την οδήγηση:1. Καθαρίστε και λιπάνετε τα κινητά του μέρη 2. Τακτική Συντήρηση3. Μην πίνετε και οδηγείτε4. Φοράτε κράνος5. Φορέστε padding

Επομένως είναι επιβλαβείς ΕΑΝ είστε απρόσεκτοι όταν οδηγείτε χωρίς τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν λόγω ανθρώπινου λάθους και φταίει ο αναβάτης.Αν και είναι σαφώς ευχάριστο στη χρήση και κατ' αρχήν δεν επιθυμούμε να σταματήσουμε τη διασκέδαση κανενός αλλά ούτε και έχει σκοπό την διαφήμιση.

αλλά...

Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στο γεγονός ότι η μη προβλεπόμενη οδήγηση σε δημόσιους δρόμους, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους είναι επί του παρόντος παράνομη αν δεν τηρείται τους κανονισμούς και βάζετε την ζωή σας σε κίνδυνο.(πηγές:j.police.uk,erides.s.c,snowdre.c,downb.z.c, electrics.x.c.g.electric.gr)

Tip for me:Η ζωή σας είναι αναμφισβήτητα πολύτιμη,όσο και των υπόλοιπων συμπολιτών μας.Η πρόληψη κορωνίδα σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας!

salus-conscientia.gr

13/11/22

© 2022 Το προσωπικό blog
του Κωνσταντίνου Ζουμπιάδη.
Διατηρούνται όλα τα  δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!