Πρόληψη ατυχημάτων για βεγγαλικά-πυροτεχνήματα

2022-11-10

Πρόληψη ατυχημάτων βεγγαλικά και πυροτεχνήματα

Οι γιορτές μπορεί να είναι διασκεδαστικές στιγμές με υπέροχες αναμνήσεις, αλλά βεβαιωθείτε ότι όλοι γνωρίζουν την ασφάλεια των πυροτεχνημάτων.Τα πυροτεχνήματα και οι φωτιές μπορεί να είναι πολύ οδυνηρά και επικίνδυνα για πολλούς ανθρώπους και ζώα σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα αποτελούν μερικές φορές μέρος των εορτασμών. Οι εορτασμοί με πυροτεχνήματα εξακολουθούν να καταλήγουν σε επώδυνους τραυματισμούς για πάρα πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των πολύ μικρών παιδιών.

Αυτές οι "αστραφτερές συσκευές" δεν είναι απαραίτητα ασφαλείς για παιδιά ή ενήλικες.Η άγνοια,κακός χειρισμός κ.α μπορούν να επιφέρουν ανεπανόρθωτα αποτέλεσμα.Πολλά παιδιά νοσηλεύονται για τραυματισμούς από πυρκαγιά και εγκαύματα κάθε χρόνο μεταξύ αυτών, τραυματισμοί που σχετίζονται με πυροτεχνήματα.

Οι νέοι είναι πιο πιθανό να πέφτουν θύματα ατυχήματος ή να τραυματιστούν κατά τη χρήση πυροτεχνημάτων και γύρω από φωτιές. Έχετε υπόψη σας τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κατάχρηση πυροτεχνημάτων στους γύρω σας, στους γείτονές σας, στην κοινότητά σας, στα ζώα της περιοχής και στο περιβάλλον.

Πρόληψη εγκαυμάτων για πυροτεχνήματα:1. Αποφύγετε τα εγκαύματα φορώντας προστατευτικά γάντια και προστατευτικά γυαλιά.2.Τα βεγγαλικά μπορούν να φτάσουν τους 1.800°F (982°C) , αρκετά ζεστά για να λιώσουν χρυσό. Τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να χειρίζονται ή να ανάβουν πυροτεχνήματα, συμπεριλαμβανομένων των βεγγαλικών.3.Τα πυροτεχνήματα που δεν έσβησαν μπορεί να βλάψουν την οικογένειά σας. Ρίξτε τα στο νερό,για ασφάλεια.4.Να είστε ενήμεροι για τα ηχητικά διατάγματα του δήμου σας. Ορισμένοι δήμοι έχουν χρονικούς περιορισμούς για το πότε μπορεί να εκτοξευθούν πυροτεχνήματα.5.Τα πυροτεχνήματα δεν πρέπει να εκτοξεύονται σε απόσταση 150 ποδιών από εσάς και το σπίτι του γείτονά σας (ενδέχεται να περιορίζονται από νόμους και τοπικούς κανονισμούς στην κοινότητά σας*).6.Επιλέξτε ένα ασφαλές σημείο αν έχετε σκοπό να εκτοξεύσετε τα πυροτεχνήματα σας και δώστε προσοχή στο σημείο που ξεκινούν και προσγειώνονται τα πυροτεχνήματα σας.7.Αποτρέψτε τις πυρκαγιές και τα εγκαύματα τοποθετώντας τα χρησιμοποιημένα πυροτεχνήματα σε έναν κουβά με νερό. Τα πυροτεχνήματα παραμένουν καυτά ακόμα και μετά το τέλος της παράστασης. Ψύξτε τα σε νερό για να αποφύγετε εγκαύματα και άλλους τραυματισμούς.8.Τα πυροτεχνήματα και το αλκοόλ δεν αναμειγνύονται, ορίστε κάποιον που είναι νηφάλιος.

Νομοθεσία* :•ΝΟΜΟΣ 456/1976 Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.https://www.kodiko.gr/nomo.../document/324420/nomos-456-1976&•Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

(Ελληνική Αστυνομία )https://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content...

Σκεφτείτε το κατοικίδιό σας

•Τα ζώα έχουν ευαίσθητα αυτιά και μπορεί να φοβηθούν ή να αγχωθούν πολύ από τις μεγάλες γιορτές. Κρατήστε τα κατοικίδια σε εσωτερικούς χώρους για να μειώσετε τον κίνδυνο να χαλαρώσουν ή να τραυματιστούν.

Προσοχή κίνδυνοι

•Μην κουνάτε βεγγαλικά κοντά σε άλλους ανθρώπους•Ποτέ μην κρατάτε ένα μωρό στην αγκαλιά σας ενώ κρατάτε ένα βεγγαλικό•Τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να παίζουν με πυροτεχνήματα•Μην επιτρέπετε στα παιδιά να μαζεύουν κομμάτια πυροτεχνημάτων μετά από μια εκδήλωση. Μερικά μπορεί ακόμα να αναφλεγούν και να εκραγούν ανά πάσα στιγμή•Ποτέ μην πετάτε και μην στρέφετε πυροτεχνήματα σε κάποιον, ούτε για αστείο•Ποτέ μην ρίχνετε βενζίνη κ.α εύφλεκτα υγρά για να ενισχύσετε την καύση •Αγοράστε μόνο νόμιμα πυροτεχνήματα (τα νόμιμα πυροτεχνήματα έχουν ετικέτα με το όνομα και τις οδηγίες του κατασκευαστή, τα παράνομα δεν έχουν ετικέτα) και αποθηκεύστε τα σε δροσερό, ξηρό μέρος•Αν ανάψετε πυροτέχνημα ,ένα τη φορά (όχι σε γυάλινα ή μεταλλικά δοχεία) και μην ανάβετε ποτέ ξανά το ίδιο •Μην κρατάτε πυροτεχνήματα στο χέρι σας και μην έχετε κανένα μέρος του σώματός σας από πάνω τους αν το ανάψετε•Απομακρυνθείτε από άλλους που χρησιμοποιούν πυροτεχνήματα •Μην προσπαθήσετε ποτέ να φτιάξετε τα δικά σας πυροτεχνήματα.Εάν συμβεί τραυματισμός σε παιδί ή ενήλικα •Ειδικά αν ένα παιδί τραυματιστεί από πυροτεχνήματα, πηγαίνετε αμέσως σε γιατρό ή νοσοκομείο.

Εάν είστε υπεύθυνοι για την ευημερία ενός νεαρού ατόμου βοηθήστε μας να ενημερώσουμε τους νέους για τους κινδύνους και να τους προστατέψουμε από κακό.Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε την οικογένειά σας και τους οικείους σας,είναι να μην χρησιμοποιείτε πυροτεχνήματα στο σπίτι. Παρακολουθήστε τις δημόσιες επιδείξεις πυροτεχνημάτων και αφήστε το φωτισμό στους επαγγελματίες.Αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε, φροντίστε πρώτα να επικοινωνήσετε με το τοπικό αστυνομικό τμήμα για περαιτέρω πληροφορίες.

Ελαχιστοποιήστε τους κινδύνους.

Η πρόληψη κορωνίδα της καθημερινότητας!(πηγές:scott.ca.o,mott.ll.o,nfec.o,ivhn.o,rosp.c,kids.h.o,capt.o,astynomia.gr,kodiko.gr)

10/11/22

© 2022 Το προσωπικό blog
του Κωνσταντίνου Ζουμπιάδη.
Διατηρούνται όλα τα  δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!