Κοινά χαρακτηριστικά ενός παιδόφιλου

2022-10-12

Κοινά Χαρακτηριστικά ενός Παιδόφιλου

Οι παιδόφιλοι δεν έχουν σημάδια στην πλάτη τους ή βέλη νέον που δείχνουν πάνω από τα κεφάλια τους. Είναι πιο εύκολο να πιστέψουμε ότι ο «βρώμικος γέρος στο πάρκο» και όχι ο καθαρός οδηγός του λεωφορείου στον δρόμο είναι παιδόφιλος.
Οι παιδόφιλοι δεν περιορίζονται στις Καθολικές εκκλησίες μας. Βρίσκονται σε όλους τους θρησκευτικούς χώρους* . Μερικοί από αυτούς είναι δάσκαλοι, σύμβουλοι, αρχηγοί προσκόπων, οδηγοί φορτηγών, εργάτες εργοστασίων και υπουργοί νεολαίας
Στην πραγματικότητα, βρίσκονται οπουδήποτε μπορούν να βρεθούν παιδιά, ανεξάρτητα από ηλικία, φυλή, εκπαίδευση, επάγγελμα, τάξη, κοινωνική θέση ή εισόδημα.
Η αγαμία δεν είναι ο λόγος που οι ιερείς λεηλατούν τα παιδιά. Η σεξουαλική έλξη για τα παιδιά και η σεξουαλική ικανοποίηση από τα παιδιά είναι οι λόγοι.
Χαρακτηριστικά ενός Παιδόφιλου
Δεν υπάρχει σκληρό και γρήγορο προφίλ ενός παιδόφιλου.
Ακολουθούν ορισμένα γενικά χαρακτηριστικά:
•Δημοφιλές τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.
Φαίνεται αξιόπιστο και αξιοσέβαστο. Έχει καλή θέση στην κοινότητα.
•Προτιμά την παρέα των παιδιών. Νιώθει πιο άνετα με τα παιδιά παρά με τους ενήλικες. Ελκύεται κυρίως από προεφηβικά αγόρια και κορίτσια. Μπορεί να είναι ετεροφυλόφιλος, ομοφυλόφιλος ή αμφιφυλόφιλος.
•«Γαμπροί» τα παιδιά με ποιοτικό χρόνο, βιντεοπαιχνίδια, πάρτι, καραμέλα, παιχνίδια, δώρα, χρήματα.
•Ξεχωρίζει τα παιδιά που φαίνονται προβληματικά και χρειάζονται προσοχή ή στοργή.
•Συχνά βγαίνει ραντεβού ή παντρεύεται γυναίκες με παιδιά που είναι στην ηλικία των προτιμώμενων θυμάτων του.
•Σπάνια εξαναγκάζει ή εξαναγκάζει ένα παιδί σε σεξουαλική επαφή. Συνήθως μέσω της εμπιστοσύνης και της φιλίας. Η σωματική επαφή είναι σταδιακή, από το άγγιγμα, στο σήκωμα, στο κράτημα στην αγκαλιά, στο φιλί κ.λπ.
•Αποκομίζει ικανοποίηση με διάφορους τρόπους. Για κάποιους, το ψάξιμο είναι αρκετό. Για άλλους αρκεί η λήψη φωτογραφιών ή η παρακολούθηση των παιδιών που γδύνονται. Άλλοι πάλι απαιτούν περισσότερη επαφή.
•Βρίσκει διαφορετικούς τρόπους και μέρη για να μείνει μόνος με τα παιδιά.
•Είναι κυρίως (αλλά όχι πάντα) άντρες, αρσενικοί, πιο μορφωμένοι, πιο θρησκευόμενοι από τον μέσο όρο, στα τριάντα τους και επιλέγουν θέσεις εργασίας που τους επιτρέπουν μεγαλύτερη πρόσβαση στα παιδιά.
•Είναι συνήθως οικογενειάρχες, δεν έχουν ποινικό μητρώο και αρνούνται ότι κακοποιούν παιδιά, ακόμη και μετά τη σύλληψη, την καταδίκη, τη φυλάκιση και την δικαστική απόφαση σε πρόγραμμα σεξουαλικών παραβατών. Ο γάμος συχνά ταλαιπωρείται από σεξουαλική δυσλειτουργία και χρησιμεύει ως προπέτασμα καπνού για τις αληθινές προτιμήσεις και πρακτικές του παιδόφιλου.
•Είναι συχνά, αλλά όχι πάντα, οι ίδιοι θύματα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης στην παιδική ηλικία.
•Ακόμα κι αν ο παιδόφιλος δεν έχει παιδιά, το σπίτι του είναι συνήθως φιλικό προς τα παιδιά, με παιχνίδια, βιβλία, βιντεοπαιχνίδια, υπολογιστές, ποδήλατα, σετ κούνιας, skateboard, αίθουσα αναψυχής, πισίνα, σνακ - πράγματα για να προσελκύσει τα παιδιά στο σπίτι του και να τα κρατήσει επιστρέφω, επιστρέφοντας. Συνήθως τα αντικείμενα αντικατοπτρίζουν την προτιμώμενη ηλικία των θυμάτων του.
•Μια γυναίκα παιδεραστής συνήθως κακοποιεί ένα παιδί όταν συνεργάζεται με έναν ενήλικο άνδρα παιδεραστή, και συχνά είναι και η ίδια θύμα χρόνιας σεξουαλικής κακοποίησης.
•Ένας παιδόφιλος μπορεί να ενεργήσει ανεξάρτητα ή να εμπλακεί σε ένα οργανωμένο κύκλωμα, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτύου, της NAMBLA (North American Man/Boy Love Association) και άλλων ομάδων υπέρ της παιδεραστίας. Μερικοί παιδόφιλοι αναγνωρίζουν ότι η συμπεριφορά τους είναι εγκληματική, ανήθικη και απαράδεκτη από την κοινωνία και λειτουργούν με μυστικότητα. Ορισμένοι είναι αρκετά ανοιχτοί και μαχητές σχετικά με τις πρακτικές τους και υποστηρίζουν την ομαλοποίηση της παιδεραστίας υπό το πρόσχημα της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου, και χρησιμοποιούν αβλαβή γλώσσα όπως η «οικειότητα μεταξύ των γενεών».
Pedo σημαίνει «παιδί» στα ελληνικά. Το Phile είναι παράγωγο των ελληνικών, λατινικών και γαλλικών, που σημαίνει «αγάπη».
Μοτίβα και θεραπεία κατάχρησης
Ένας παιδόφιλος δεν θα σταματήσει μόνος του και δεν θα παραδοθεί, γιατί δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τη συμπεριφορά του και αρνείται ότι κάνει οτιδήποτε βλαβερό. Θα κάνει κακοποίηση μέχρι να τον πιάσουν.
Ένα παιδί δεν αναγνωρίζει πάντα πότε κακοποιείται , χειραγωγείται ή καλλωπίζεται από έναν παιδεραστή. Εκτός κι αν ο παιδόφιλος είναι σεξουαλικός σαδιστής, δεν χρειάζεται να απειλήσει ένα παιδί να σιωπήσει. Η εμπιστοσύνη, τα δώρα, η μυστικότητα και η «σχέση» είναι αρκετά.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο θύτης θα εξαναγκάσει το παιδί να σιωπήσει λέγοντας ότι αν το μάθει κάποιος, θα πήγαινε φυλακή ή το παιδί, και ίσως οι γονείς του παιδιού. Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται απειλές να βλάψουν το παιδί, τα κατοικίδια ζώα και την οικογένεια.
Οι παιδόφιλοι μπορούν να «θεραπευθούν» αλλά ποτέ δεν θεραπεύονται, γιατί η σεξουαλική τους προτίμηση ήταν πάντα και θα είναι πάντα παιδιά. Οι ορμές τους θα είναι πάντα παρούσες. Ως εκ τούτου, η θεραπεία εστιάζει στην αλλαγή, τον περιορισμό ή την ανακατεύθυνση των ενεργητικών συμπεριφορών των παιδεραστών.
Περίληψη
Γνωρίζοντας το προφίλ ενός παιδόφιλου, σημαίνει αυτό ότι είναι ύποπτος ο μικρός προπονητής της λίγκας που έχει εξαιρετική σχέση με τα παιδιά και τους κερνά πίτσα στο σπίτι του; Ή ότι ο δάσκαλος που κάνει πάρτι στην πισίνα είναι; Φυσικά και όχι.
Η πλειοψηφία των ανθρώπων που τους αρέσουν και εργάζονται με παιδιά δεν είναι παιδόφιλοι. Σημαίνει όντως ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με όλους τους ενήλικες στη ζωή των παιδιών μας, είτε φορούν λευκό γιακά, μπλε γιακά ή γιακά.
Εάν ένα παιδί μας πει ότι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από κάποιον, είτε πρόκειται για οικογένεια, φίλο ή έμπιστο ενήλικα, είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να το αναφέρουμε σε μια τηλεφωνική γραμμή για την κακοποίηση παιδιών, την αστυνομία ή την τοπική υπηρεσία παιδικών υπηρεσιών.
(Πηγή:MHCA,Δημοσιεύτηκε από την Tammy L. Ruggles )

🌐🛡️

© 2022 Το προσωπικό blog
του Κωνσταντίνου Ζουμπιάδη.
Διατηρούνται όλα τα  δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!