Ημερίδα για κοινωνικό αντίκτυπο

2022-10-06

Σημερινή ημερίδα με την παρακολούθηση συμμετοχής μας
Τάσεις και εργαλεία αξιολόγησης κοινωνικού αντικτύπου δράσεων και πολιτικών.
-
Ο κοινωνικός αντίκτυπος συγκεντρώνει τους ανθρώπους για να δημιουργήσουν θετικές αλλαγές.
Ο κοινωνικός αντίκτυπος (στο πλαίσιο των επιχειρήσεων) μπορεί να οριστεί ως ο θετικός αντίκτυπος της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευημερία μιας κοινότητας ή στα άτομα . Όσο πιο σημαντικός ή θετικός είναι ο αντίκτυπος , τόσο πιο ευθυγραμμισμένος με τον «κοινωνικό αντίκτυπο».
Με κάθε άτομο αφοσιωμένο σε έναν σκοπό, πλησιάζουμε πιο κοντά σε έναν καλύτερο κόσμο.
Το να κάνεις τη διαφορά στον κόσμο είναι πάντα σημαντικό.
Ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι η προσπάθεια, ο κοινωνικός αντίκτυπος επηρεάζει τους πάντες με πολλούς τρόπους που ίσως δεν συνειδητοποιούμε . Δεν είναι μόνο η παροχή ισότητας στο χώρο εργασίας ή η δημιουργία βιώσιμων προϊόντων για τη μείωση των απορριμμάτων.
Όταν ένα συστατικό της κοινωνίας ευδοκιμεί, πολλές άλλες πτυχές της ζωής τους θα ανθίσουν . Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες και καλύτερες αλλαγές. Οι 17 Στόχοι Κοινωνικής Ανάπτυξης βοηθούν διαφορετικά μέρη της κοινωνίας με διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικές ικανότητες.
Και ο κοινωνικός αντίκτυπος δεν βοηθά μόνο τους ανθρώπους. Όταν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί επιλέγουν συνειδητά βιώσιμους τρόπους λειτουργίας, άλλες μορφές ζωής στη Γη μπορούν επίσης να έχουν την ευκαιρία να ευδοκιμήσουν . Πολλές επιχειρήσεις στο παρελθόν έχουν προκαλέσει σημαντική ζημιά στο περιβάλλον. Έχοντας κατά νου τον κοινωνικό αντίκτυπο, οι εταιρείες μπορούν πλέον να επιλέγουν πιο πράσινους τρόπους λειτουργίας και να δημιουργούν λιγότερα υποπροϊόντα.
Ο κοινωνικός αντίκτυπος δημιουργεί ευκαιρίες που κατά τα άλλα δεν είναι διαθέσιμες για τις μειονότητες ή τις μη προνομιούχες .

Ο αντίκτυπος της κοινωνικής ευαισθητοποίησης (Ένας ολόκληρος νέος κόσμος)
"Κάνε το σωστό"

🌐🛡️

© 2022 Το προσωπικό blog
του Κωνσταντίνου Ζουμπιάδη.
Διατηρούνται όλα τα  δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!