Η φύση νικά την τεχνολογία

2022-10-26

Ο σημερινός κόσμος έχει πολλαπλές μορφές ανθρώπινης ανασφάλειας,λόγω των απειλών και σε πολλά μέτωπα.
Οι βίαιες συγκρούσεις, οικονομική ύφεση κατ' επέκτασην επίμονη φτώχεια, πανδημία, οι φυσικές καταστροφές υπονομεύουν την σταθερότητα και την ανάπτυξη σε εθνικό επίπεδο.

«Η ανθρώπινη ασφάλεια είναι μια προσέγγιση που βοηθά τα κράτη μέλη να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν εκτεταμένες και εγκάρσιες προκλήσεις για την επιβίωση, τη διαβίωση και την αξιοπρέπεια του λαού τους»
(Όπως σημειώνεται στο ψήφισμα 66/290 της Γενικής Συνέλευσης)

Η ανθρώπινη ασφάλεια είναι ανθρώπινο δικαίωμα
και η πρόληψη είναι ο βασικός στόχος της ανθρώπινης ασφάλειας(αιτίες των τρωτών σημείων, κίνδυνοι, οικοδόμηση ανθεκτικότητας, προωθεί λύσεις,έγκαιρη δράση).
Η ασφάλεια , η υγεία στους εργασιακούς χώρους είναι ευθύνη και απαιτεί γνώση (προστασία ανθρώπων και υποδομών ).
Η εφαρμογή της ανθρώπινης ασφάλειας προάγει ολοκληρωμένες απαντήσεις που αντιμετωπίζουν τις πολυδιάστατες αιτίες και συνέπειες πολύπλοκων προκλήσεων.

Η χρήση drones και άλλων UAV στη βιομηχανία της ασφάλειας μπορούν να χρησιμεύσουν για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.Είτε περιπολώντας, στα εργοτάξια ή σε άλλους χώρους είτε καταγράφοντας εναέρια πλάνα των στοιχείων, ασφαλίζοντας τις περιμέτρους και αποτρέποντας τις διαρρήξεις (Ενσωματωμένα με τεχνολογίες AI μπορούν να προσφέρουν ροή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο 24 ώρες την ημέρα).
Καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν κανόνες χρησιμοποιώντας drones ,για να κρατάτε εσάς και τους άλλους ασφαλείς, στο έδαφος και στον αέρα.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα των drones είναι η αυτόματη ανίχνευση εμποδίων , αποφυγή σύγκρουσης , προσγειώσεις ακριβείας,να παρέχουν αυτόνομη απόκριση σε απειλές.Τα αυτόνομα συστήματα ασφαλείας UAV μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να λειτουργούν αξιόπιστα και συνεχώς και μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα σε μεγάλες περιοχές.
Τα drones όμως χρησιμοποιούνται και για την πραγματοποίηση (τρομοκρατικών) επιθέσεων με ρίψη εκρηκτικών φορτίων και καθοδήγηση πυρών .Άρα όχι μόνο αλλάζουν το σύγχρονο πεδίο μάχης αλλά αποτελούν επίσης απειλή για τα αστικά περιβάλλοντα.

Πώς θα μπορούσαμε να μετριάσουμε την απειλή στα αστικά περιβάλλοντα ;
Δημιουργώντας αμυντικές στρατηγικές!
Ασφαλές ,γρήγορο και αποτελεσματικό
Από το 2016, οι γαλλικοί αετοί εκπαιδεύονται να εντοπίζουν και να καταρρίπτουν drones, από μίλια μακριά.
Η Guard From Above είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που χρησιμοποίησε αρπακτικά πουλιά για να αναχαιτίσει ανεπιθύμητα drones.

Σε όλο τον κόσμο, οι αετοί είναι μια κοινή απειλή για τα UAV. Στην Αυστραλία, την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική και μέρη της Ευρώπης, αυτά τα μεγαλύτερα από τα αρπακτικά πτηνά αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο όταν πετάτε ένα drone. Δεν είναι πρωτόγνωρο για έναν αετό να κάνει ποπ σε ένα ελικόπτερο, δεν πειράζει ένα drone 10 κιλών.
Ορισμένες φυλές της Μέσης Ανατολής έχουν εκπαιδεύσει γεράκια να πιάνουν drones από τον αέρα.
Το BBC έλαβε πρόσβαση στην αεροπορική βάση όπου η ολλανδική αστυνομία εκπαιδεύει αετούς για να καταρρίψουν μη εξουσιοδοτημένα drones(2016,BBC)
Η ολλανδική αστυνομία εκπαιδεύει αετούς να αρπάζουν παράνομα drones από τον ουρανό.

Τον Οκτώβριο του 2020, ένας γλάρος που επιδεικνύει «επίπεδο επιθετικότητας» επιτέθηκε σε ένα UAV που διεξήγαγε έρευνα στον τελευταίο όροφο στο Stranraer της Σκωτίας. Η επίθεση των γλάρων προκάλεσε το drone, βάρους 13 κιλών, να πέσει στην οροφή της Ακαδημίας Stranraer, με αποτέλεσμα να προκληθεί σημαντική ζημιά στο γυμνάσιο στο Dumfries και στο Galloway.(b.b.a.d)

Σύμφωνα με μια αναφορά από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WPXI, η αστυνομία στο Πίτσμπουργκ δεν έχει ακόμη ενεργοποιήσει δύο drones DJI που αγοράστηκαν το 2018 για πάνω από 50.000 δολάρια, αφού οι αρχές ανησυχούσαν ότι οι κάτοικοι της πόλης μπορεί να πιστεύουν ότι το σκάφος αναπτύχθηκε για την παρακολούθηση τους.(Μπρους Κράμλι - 25 Οκτωβρίου 2022)
Για άλλη μια φορά η φύση νικά την τεχνολογία!
🇬🇷26/10/22

© 2022 Το προσωπικό blog
του Κωνσταντίνου Ζουμπιάδη.
Διατηρούνται όλα τα  δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!