Η επιστροφή στο σχολείο

2022-08-31

Η επιστροφή στο σχολείο μπορεί να είναι μια συναρπαστική στιγμή για τα παιδιά επιλέγοντας νέες προμήθειες, βλέποντας τους φίλους τους ξανά και πολλά άλλα!
Καθώς εσείς και το παιδί σας ετοιμάζεστε για τη νέα σχολική χρονιά, τι θα λέγατε να αφιερώσετε λίγα λεπτά ,για ορισμένα βασικά στοιχεία ασφάλειας και υγείας;
• Ασφαλή σακίδιο πλάτης
Τα σακίδια πλάτης που είναι πολύ βαριά μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στα παιδιά, όπως πόνο στην πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους, καθώς και κακή στάση του σώματος», λέει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας.
Όταν επιλέγετε ένα σακίδιο, κοιτάξτε πρώτα το μέγεθος του. Δεν πρέπει να είναι πιο φαρδύ από τον κορμό του παιδιού σας ή να κρέμεται περισσότερο από 4 ίντσες κάτω από τη μέση του. Οι ρυθμιζόμενοι ιμάντες ώμου με επένδυση βοηθούν στην κατανομή του βάρους του σακιδίου στην πλάτη του παιδιού σας. Η χρήση ιμάντων μέσης και στήθους θα βοηθήσει επίσης στην κατανομή του βάρους.
Στη συνέχεια, βοηθήστε να ελαφρύνετε το φορτίο:
Ενθαρρύνετε το παιδί σας να χρησιμοποιεί και τους δύο ιμάντες ώμου. Η μεταφορά ενός σακιδίου στον έναν ώμο μπορεί να προκαλέσει μυϊκό πόνο και προβλήματα στη στάση του σώματος.
Σφίξτε τους ιμάντες ώμου έτσι ώστε το σακίδιο πλάτης να τοποθετηθεί στην πλάτη του παιδιού σας. Ένα κρεμασμένο σακίδιο μπορεί να προκαλέσει κακή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και πόνο.
Φορτώστε το σακίδιο με τα πιο βαριά αντικείμενα που βρίσκονται πιο κοντά στο κάτω μέρος και στο κέντρο του πίσω μέρους του σακιδίου. Χρησιμοποιήστε τις θήκες του σακιδίου για να κατανείμετε το βάρος.
• Μείνετε «ΑΣΦΑΛΕΙΣ» στο λεωφορείο
Τα παιδιά που παίρνουν το λεωφορείο για το σχολείο θα πρέπει να φτάσουν στη στάση τους περίπου πέντε λεπτά πριν από την προγραμματισμένη άφιξη του λεωφορείου. Κατά τη διάρκεια της αναμονής, η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών Αυτοκινητοδρόμων λέει ότι θα πρέπει να το παίξουν "SAFE":
✓Μείνετε πέντε βήματα μακριά από το κράσπεδο. ✓Περιμένετε πάντα μέχρι το λεωφορείο να σταματήσει τελείως και ο οδηγός του λεωφορείου να πει ότι είναι εντάξει να ανέβει
✓Γυρίστε μπροστά αφού βρείτε ένα κάθισμα και καθίσετε.
✓Βγείτε από το λεωφορείο αφού σταματήσει τελείως, κοιτάζοντας αριστερά, δεξιά και ξανά αριστερά για αυτοκίνητα και άλλα άτομα πριν κατεβείτε.
• Γονείς: Οδηγείτε κοντά σε σχολικά λεωφορεία; Ακολουθεί μια υπενθύμιση του τι σημαίνουν τα φωτεινά χρώματα που αναβοσβήνουν:
Κίτρινο: Επιβραδύνετε. Το λεωφορείο θα σταματήσει και τα παιδιά είτε θα επιβιβαστούν είτε θα κατέβουν.
Κόκκινο: Σταμάτα. Τα παιδιά επιβιβάζονται ή κατεβαίνουν στο λεωφορείο. Μην οδηγείτε προς τα εμπρός μέχρι να σταματήσουν να αναβοσβήνουν τα κόκκινα φώτα και το λεωφορείο αρχίσει να κινείται.
• Υγιεινά γεύματα
Εάν το παιδί σας φέρνει γεύμα από το σπίτι, θυμηθείτε να το πακετάρετε έξυπνα. Στοχεύστε σε ψωμί ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά και για παράδειγμα βάλτε μέσα στο σακίδιο ένα μπουκάλι γάλα χαμηλών λιπαρών (κρύο) ή νερό αντί για αναψυκτικό .
Το αυτονόητο που δεν υπενθυμίζεται σταματά να υφίσταται.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και ασφάλεια

Salus Conscientia - Awareness Security & Safety

🌐🛡️

© 2022 Το προσωπικό blog
του Κωνσταντίνου Ζουμπιάδη.
Διατηρούνται όλα τα  δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!