Ασφάλεια στην καθημερινότητα μας

2023-02-26

Ασφάλεια στην καθημερινότητα

Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν τη ζωή τους χωρίς να σκέφτονται πολύ την ασφάλεια. Αλλά αυτό είναι σημαντικό θέμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη, ειδικά στον σημερινό κόσμο. 

Η ρουτίνα (-) είναι κακή για την προσωπική μας ασφάλεια;

Η ρουτίνα μπορεί να είναι ευεργετική σε πολλές πτυχές της ζωής, ωστόσο, μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά και να είναι επιζήμια για την προσωπική μας ασφάλεια. 

  1. Η ασφάλεια είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται στα περιβάλλοντα που ζούμε στην καθημερινή μας ζωή. 
  2. Η ρουτίνα μπορεί συχνά να οδηγήσει σε μια αίσθηση εφησυχασμού και με τη σειρά της να οδηγήσει σε δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις.

Υπάρχουν πολλά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε ασφαλείς, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στον φυσικό κόσμο. Λαμβάνοντας μερικές απλές προφυλάξεις, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τα υπάρχοντά σας από βλάβη. 

Η ασφάλεια είναι ένα ουσιαστικό μέρος της επιτυχίας είτε ατομικά είτε ενός οργανισμού. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν τακτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία από πιθανή κακόβουλη δραστηριότητα. 

Τα συνήθη μέτρα ασφαλείας και γιατί είναι απαραίτητα;

Τα συνήθη μέτρα ασφαλείας αποτελούν ουσιαστικό μέρος της ασφάλειας των οργανισμών, των δεδομένων και των ανθρώπων.

Με τη διάδοση της τεχνολογίας και την αυξανόμενη διασύνδεση, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια και την ασφάλεια που μπορεί να επιφέρει αυτή η αυξημένη συνδεσιμότητα.

Στον ψηφιακό κόσμο για παράδειγμα, φροντίστε να χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να μην τους μοιράζεστε ποτέ με κανέναν. 

Στον φυσικό κόσμο, κρατήστε τα υπάρχοντά σας κοντά σας και προσέξτε το περιβάλλον σας. Εάν έχετε ποτέ αμφιβολίες, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και απομακρύνετε τον εαυτό σας από την κατάσταση. 

Λαμβάνοντας υπόψη και αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να βοηθήσετε να παραμείνετε ασφαλείς στον σημερινό κόσμο:

  • Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα ζητήματα ασφάλειας στην καθημερινή ζωή. Ακολουθούν ορισμένες βασικές προτεινόμενες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς:

 * Να γνωρίζετε το περιβάλλον σας και ποιος είναι γύρω σας. Εάν αισθάνεστε ανασφαλείς, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και μετακινηθείτε σε έναν πιο δημόσιο χώρο. 

* Κρατήστε τα τιμαλφή σας κοντά σας και ασφαλή. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα τηλέφωνα, τις τσάντες και τα πορτοφόλια.

 * Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε ΑΤΜ και φροντίστε να προστατεύσετε το PIN σας από το ''κακόβουλο οπτικό πεδίο''.

 * Όταν ταξιδεύετε (ΜΜΜ), προσέξτε το περιβάλλον σας και κρατήστε τα τιμαλφή σας κοντά. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε χώρους με πολύ κόσμο και μην αφήνετε τα υπάρχοντά σας αφύλακτα.

 * Προσέχετε τα φαγητά και τα ποτά σας ενώ βρίσκεστε έξω, καθώς μπορεί να παραβιαστούν.

 * Να είστε ενήμεροι για τους διαδικτυακούς κινδύνους και μην δίνετε ποτέ προσωπικές πληροφορίες.

* Αποφεύγετε να δημοσιεύεται στο διαδίκτυο την τοποθεσία σας

* Προετοιμασία για μια φυσική καταστροφή κ.α

Για να παραμείνουμε ασφαλείς στο ''σημερινό κλίμα '' πρέπει να δημιουργήσουμε μια (+) ρουτίνα που να συμπεριλαμβάνει την ασφάλεια ως αναπόσπαστο μέρος της (κουλτούρα ασφάλειας),με απλά βήματα ξεκινώντας ατομικά (θετική νοοτροπία). Η μείωση του κινδύνου μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή. Η ευημερία και η ασφάλεια είναι δύο από τα πιο σημαντικά στοιχεία για μια υγιή και ευημερούσα σύγχρονη κοινωνία.

Κonstantinos Zoumpiadis (ASSM)

26/02/2023

© 2022 Το προσωπικό blog
του Κωνσταντίνου Ζουμπιάδη.
Διατηρούνται όλα τα  δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!