Ασφάλεια διαμερισμάτων

2022-12-05

Τι ακριβώς είναι η ασφάλεια διαμερισμάτων;

Η ασφάλεια του διαμερίσματος μπορεί να αναφέρεται σε οποιαδήποτε πτυχή της ασφάλειας και ασφάλειας του διαμερίσματος και των χώρων σας, δεν είναι μια απλή υπόθεση. Πολλές πολιτείες στο εξωτερικό καθιστούν νομική απαίτηση για τα συγκροτήματα διαμερισμάτων να προστατεύουν τους ενοικιαστές και τους επισκέπτες από προβλέψιμες επιθέσεις. Για παράδειγμα, εάν ένα έγκλημα συμβεί μέσα ή κοντά στο συγκρότημα διαμερισμάτων, ο ιδιοκτήτης πρέπει να ειδοποιήσει τους ενοίκους και να καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση της ασφάλειας. 

Είναι πολύ σημαντικό να είναι ενημερωμένοι ένοικοι και ιδιοκτήτες επί του θέματος. Εάν δεν είστε σίγουροι τι να αναζητήσετε για την ασφάλεια των ανθρώπων σας και των κτιρίων που ενδιαφέρεστε να βρείτε ή έχετε,πρέπει να λάβετε υπόψη και τα παρακάτω βασικά :• Τον Συναγερμό για ασφάλεια• Έναν θυρωρό,φύλακα • Μπορείτε να καλέσετε τους επισκέπτες χρησιμοποιώντας ηλεκτρονική εφαρμογή ειδοποίησης.• Μπροστινές πύλες για δρόμους• Πρόσβαση με κάρτα-κλειδί σε γυμναστήριο ή πισίνα στις εγκαταστάσεις• Κάμερες παρακολούθησης• Αισθητήρες που ανιχνεύουν κίνηση• Φώτα με αισθητήρες • Τα γραμματοκιβώτια ενοικιαστών που κλειδώνουν• Ρωτήστε τον ιδιοκτήτη ή τον διαχειριστή του ακινήτου πριν αναζητήσετε για ένα διαμέρισμα.

Η ασφάλεια του κτιρίου είναι πιθανώς μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες πολλών οικογενειών. 

Η ισχυρή ασφάλεια είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τους κατοίκους και την περιουσία σας. Αποτρέπει, ακόμη και σταματά την εγκληματικότητα στο κτίριό σας. Ένα καλό σύστημα ασφαλείας μπορεί να αυξήσει την αξία του ακινήτου σας και να προσελκύσει καλύτερους κατοίκους στο κτίριό σας. •Πραγματοποιήστε αξιολόγηση κινδύνου για την ασφάλειαΗ αξιολόγηση κινδύνου ασφάλειας είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιωθεί η ασφάλεια του κτιρίου. Ένας ειδικός, εμπειρογνώμονας, της εταιρείας ασφαλείας ή απο κάποιο πιστοποιημένο φορέα θα επισκεφθεί και θα επιθεωρήσει το ακίνητό σας. Εντοπίζει αδυναμίες στα συστήματα ασφαλείας και κάνει προτάσεις για βελτιώσεις.

 Η αξιολόγηση κινδύνου ασφαλείας είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε πώς να βελτιώσετε καλύτερα την ασφάλεια του κτιρίου σας.

• Εγκαταστήστε ή ενημερώστε το σύστημα παρακολούθησης βίντεο

Αν δεν υπάρχουν ακόμα κάμερες παρακολούθησης στην πολυκατοικία θα πρέπει να τοποθετηθούν. Ένα σύστημα επιτήρησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε το έγκλημα και να παρέχετε σε εσάς και την αστυνομία στοιχεία για το πρόβλημα. Εάν έχετε ήδη σύστημα παρακολούθησης βίντεο στο κτίριό σας, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναβάθμισης. Εάν έχετε αξιολόγηση κινδύνου για την ασφάλεια, ο αξιολογητής σας, μπορεί να προτείνει τη σωστή τοποθέτηση της κάμερας για μέγιστη ορατότητα και άλλες χρήσιμες παρατηρήσεις, συμβουλές. Θα πρέπει να έχετε αρκετές κάμερες ώστε όλα τα μέρη του κτιρίου να είναι ορατά σε αυτούς.

•Εγκαταστήστε φωτισμό

Ένας καλός τρόπος για να βελτιωθεί η ασφάλεια του κτιρίου είναι ο φωτισμός του εξωτερικού του κτιρίου και όλων των χώρων στάθμευσης. Θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην εγκατάσταση φωτισμού, ειδικά κοντά στην είσοδο του κτιρίου. Το να έχουμε αυτές τις περιοχές καθαρά ορατές τη νύχτα μπορεί να αποτρέψει το έγκλημα. Μπορείτε εύκολα να σταματήσετε και να πιάσετε εγκληματίες στη δράση και να τους εμποδίσετε να εισέλθουν στο κτήριο σας. Η εγκατάσταση φωτισμού είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να προσθέσετε.

•Προσλάβετε ιδιωτικούς φύλακες(Security)

Οι ιδιωτικοί φύλακες είναι ένας τρόπος για να προωθήσετε την ασφάλεια στο κτίριό σας και να κάνετε τους κατοίκους σας να αισθάνονται πιο ασφαλείς. Μπορούν να αποτρέψουν παρανομίες και να ανταποκριθούν σε τυχόν προβλήματα στο κτίριό σας σε πραγματικό χρόνο. Θα εγγυηθούν όσο το δυνατόν ότι δεν θα γίνει εγκληματική κίνηση στο κτήριο . 

•Τοποθετήστε έλεγχο πρόσβασης 

Τα πλαίσια ελέγχου πρόσβασης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συμπεριλάβετε επιπλέον ασφάλεια στο κτίριό σας. Οι κάτοικοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάρτες-κλειδιά για να εισέλθουν στο κτίριο, να χρησιμοποιήσουν τον ανελκυστήρα και μάλιστα να εισέλθουν στα επίπεδα κτίριά τους. Οι κάρτες κλειδιά είναι πιο ενοχλητικές στην αντιγραφή από τα κλειδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός επιπλέον επιπέδου ασφάλειας. Είναι επιπρόσθετα απλό να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε τη λήψη καρτών/κλειδιών ατόμου σε περίπτωση που ένας κάτοικος μετακινηθεί έξω. Μπορούν να προσφέρουν βοήθεια για την πρόβλεψη εισόδου των θυρωρών στο κτίριό σας και να περιλαμβάνουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο κτίριό σας.

•Ενεργοποιήσετε τους ενοίκους και τους γείτονες 

Μια εκπληκτικά αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική στρατηγική για την προώθηση της ασφάλειας στο διαμέρισμά σας είναι να ενεργοποιήσετε τους κατοίκους σας να προτρέψουν να γνωρίσουν τους γείτονές τους. Θα εξετάσετε το ενδεχόμενο να διοργανώσετε εκδηλώσεις της κοινότητας που θα ενεργοποιήσουν την κοινότητα ή μάλιστα βασικά να δημοσιεύσετε πινακίδες και δηλώσεις που δίνουν ενέργεια στους κατοίκους να παρακινήσουν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον. Όταν οι κάτοικοί σας γνωρίζονται μεταξύ τους, θα είναι πολύ λιγότερο απαιτητικό για αυτούς να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις και ανεπιθύμητους επισκέπτες. Οι γείτονες θα είναι πιο προσεκτικοί και θα προσέχουν ο ένας τον άλλον. Θα είναι πιο πιθανό να σημειώσουν κάποιον που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί σε περίπτωση που γνωρίζουν τους κατοίκους και θα είναι πιο πιθανό να φροντίσουν αρκετά για να αναφέρουν ενέργειες. Τα κτήρια μπορεί να είναι πολυώροφα, με υπέργεια και υπόγεια πατώματα.

Μια σταθερή κοινότητα στο κτήριο-κτήρια, θα προωθήσει την ασφάλεια και δεν θα σας φέρει τίποτα απροσδόκητο επιπλέον.

(πηγές:inbound.u.s.c,open.p)

Η πρόληψη κορωνίδα της καθημερινότητας στον θεατό και αθέατο κόσμο, η θετική νοοτροπία επιφέρει θετικό αντίκτυπο.

 salus-conscientia.gr

05/12/22

© 2022 Το προσωπικό blog
του Κωνσταντίνου Ζουμπιάδη.
Διατηρούνται όλα τα  δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!