Soldier Στρατιώτης

2022-12-13


Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Χώρας. Αποτελούνται από τον Στρατό, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. 


ένοπλη δύναμη, είναι το συστατικό στοιχείο των συνδυασμένων στρατιωτικών υπηρεσιών μιας χώρας. Οι σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις χωρίζονται συνήθως σε εξειδικευμένους κλάδους που ασχολούνται με χερσαίο, ναυτικό και αεροπορικό πόλεμο. 

Στον Στρατό υπάρχουν οι επαγγελματίες στρατιώτες, οι εθελοντές και οι στρατεύσιμοι


 αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων

είναι η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Χώρας, η εξασφάλιση του εθνικού της χώρου και η αποφασιστική τους συμβολή στην επίτευξη των στόχων της πολιτικής της χώρας, όπως αυτοί καθορίζονται από την Πολιτική Εθνικής Άμυνας.


Σε ειρηνική περίοδο οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ως κύρια έργα: Τη συνεχή επαγρύπνηση για την ασφάλεια του εθνικού χώρου. Τη διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας για την αποτροπή και την αποτελεσματική αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών, καθώς και την εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντίδρασης μέσω της συνεχής εκπαίδευσης και των ασκήσεων. Τη συνεισφορά στη διεθνή ασφάλεια και ειρήνη καθώς και σε υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή μας σε διεθνείς οργανισμούς ή διακρατικών συμφωνιών. Τη συμβολή σε δραστηριότητες κοινωνικής αρωγής και υποστήριξης των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. 


Η έννοια του στρατιωτικού επαγγέλματος


Οι στρατιώτες είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία οποιασδήποτε χώρας. Είναι οι θεματοφύλακες του έθνους και προστατεύουν τους πολίτες του με κάθε κόστος. Επιπλέον, είναι μια πολύ ανιδιοτελής παρτίδα που βάζει το συμφέρον της χώρας πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον. Η δουλειά ενός στρατιώτη είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να κάνεις στον κόσμο. Eκπληρώνουν προκλητικά καθήκοντα και διαθέτουν εξαιρετικές ιδιότητες για να γίνουν σπουδαίοι στρατιώτες. Ωστόσο, η ζωή τους είναι δύσκολη. 


Παρόλα αυτά, εκπληρώνουν πάντα τα καθήκοντά τους παρά τις δυσκολίες. 


Η υπηρεσία στο στρατό συχνά συνεπάγεται τη συμμετοχή σε έναν αγώνα εναντίον ενός εχθρού, γεγονός που προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και ανάγκη προσαρμογής.  


  Οι στρατιωτικοί θα πρέπει να είναι υπερήφανοι που υπηρετούν σε ένα επάγγελμα που απαιτεί ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων και ταλέντων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ένα πολύ ευρύτερο φάσμα προκλήσεων από αυτές που αντιμετωπίζουν τα παραδοσιακά επαγγέλματα.


Όπως και σε άλλα επαγγέλματα, η συνεχής ανάπτυξη της εξειδικευμένης γνώσης αποτελεί βασικό καθήκον του επαγγέλματος των όπλων.  


Ο κόσμος στον οποίο ζούμε αλλάζει με εκπληκτικούς ρυθμούς. Οι νέες τεχνολογίες και οι τρόποι σκέψης αλλάζουν γρήγορα τον τρόπο με τον οποίο τα ανθρώπινα όντα ζουν, κάνουν επιχειρήσεις, επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με άλλα. Οι στρατιώτες πρέπει να αντιμετωπίσουν μια σειρά από αντικρουόμενες εικόνες, ήχους και μυρωδιές και να ξεπεράσουν τον δικό τους εαυτό, για να νικήσουν τον εχθρό όταν απαιτηθεί προς υπεράσπιση της Χώρας.


Καθήκοντα


Μια χώρα κοιμάται ειρηνικά καθώς ο στρατιώτης εκτελεί τα καθήκοντά του. Το πρώτο και κύριο καθήκον ενός στρατιώτη είναι να υπηρετεί τη χώρα του χωρίς κανένα εγωιστικό κίνητρο. Ένα άτομο συνήθως εντάσσεται στο στρατό από αγάπη για την πατρίδα του και για να την προστατεύσει. Παρόλο που γνωρίζουν ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα, εξακολουθούν να το κάνουν για τη χώρα τους.


Επιπλέον, ένας στρατιώτης διαφυλάσσει την τιμή της πατρίδας του. Δεν κάνουν πίσω απέναντι στους αντιπάλους, αντίθετα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Εκτός αυτού, οι στρατιώτες πρέπει επίσης να είναι σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι ποτέ εκτός υπηρεσίας, είτε κοιμάται, είτε στο πεδίο της μάχης, παραμένει σε εγρήγορση καθ 'όλη τη διάρκεια.


Το πιο σημαντικό, το καθήκον ενός στρατιώτη είναι να διατηρήσει την ειρήνη και την αρμονία της χώρας. Αναλαμβάνει την ευθύνη της διασφάλισης ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους. Εκτός από τη φύλαξη των συνόρων, είναι επίσης πάντα εκεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μαθαίνουν πώς να χειρίζονται προσεκτικά κάθε κατάσταση είτε πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση είτε για φυσική καταστροφή. Με άλλα λόγια, χρειάζονται για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.


Προκλήσεις που αντιμετωπίζουν


Το να είσαι στρατιώτης δεν είναι εύκολο, στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να κάνεις. Η ζωή τους είναι γεμάτη δυσκολίες και προκλήσεις που κανένας συνηθισμένος άνθρωπος δεν μπορεί να επιβιώσει. Περνούν πολύ χρόνο μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τους ενοχλεί συναισθηματικά πολύ συχνά. Ακόμη και σε ένα φεστιβάλ, είναι απασχολημένοι με την προστασία του έθνους. 


Ομοίως, οι στρατιώτες πρέπει να υποβληθούν σε αυστηρή εκπαίδευση για να γίνουν ικανοί να πολεμήσουν μάχες. Γίνεται εξαντλητικό και σωματικά δύσκολο, αλλά συνεχίζουν. 


Έτσι, βλέπουμε τι δύσκολη ζωή οδηγούν οι στρατιώτες μας για να προστατεύσουν τη χώρα τους.


Άνδρες πόλις και ού τείχη, ουδέ νήες ανδρών κεναί.

- Η ισχύς της πόλης είναι οι άντρες και όχι τα τείχη ούτε τα άδεια πλοία.

Θουκυδίδης, 460-394 π.Χ., Αθηναίος ιστορικός -


(πηγές:britannica,gnomologikon,wkpedia,fromthegreennotebook,saab,toppr)
salus-consientia.gr


13/12/22© 2022 Το προσωπικό blog
του Κωνσταντίνου Ζουμπιάδη.
Διατηρούνται όλα τα  δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!